Back

EEN ERVAREN HAND DOET WONDEREN

Cushman & Wakefield opent nieuw kantoor in Antwerpen

Cushman & Wakefield opent nieuw kantoor in Antwerpen – De opening van een nieuw kantoor in Antwerpen is een volgende logische stap voor Cushman & Wakefield Belgium. De Antwerpse regionale kantoormarkt heeft de laatste jaren namelijk een zekere maturiteit bereikt en is vandaag de grootste kantoormarkt in Vlaanderen en de tweede grootste van België.

“25 jaar geleden waren de omstandigheden om een nieuw kantoor te openen in Antwerpen nog niet optimaal. Intussen zijn de tijden veranderd en zien we dat bedrijven steeds meer zoeken naar een vestiging in centrumsteden zoals Antwerpen, vooral vanwege mobiliteitsredenen. Deze evolutie is ons niet ontgaan en heeft geleid tot de beslissing om een nieuw kantoor te openen in Antwerpen-Zuid. Hier zullen wij ons focussen op de kantoormarkt, samen met de semi-industrieel en logistieke markt.“

Dankzij de Haven van Antwerpen is de stad de economische motor van Vlaanderen op vlak van internationale handel. Dat is een unieke eigenschap voor een kantoorlocatie in België en verklaart ook waarom Antwerpse kantoren zo in trek zijn”

Eric Van Dyck – International Partner & Head of Antwerp Office

Het nieuwe kantoor boekte ondertussen ook al haar eerste verhuursucces. Het Antwerpse C&W team adviseerde het Nederlandse bedrijf Jumbo over de kantoorverhuur in Brasschaat, waar het zijn Belgisch administratief hoofdkwartier zal vestigen.

Het Antwerpse team bestaat uit 6 enthousiaste leden die een goede mix vormen van ervaren en jong talent. Ze zijn gedreven en willen het onderste uit de kan halen om hun klanten zo goed mogelijk te begeleiden in hun zoektocht naar het ideale pand.

Wil je graag meer weten over het Antwerpse team? Eric, Yves, Sam, Dimitri, Caroline en Nathan stellen zich graag aan je voor.

Meet the Antwerp team

ERIC VAN DYCK

Head of Antwerp Office – International Partner

ERIC VAN DYCK

Head of Antwerp Office – International Partner

Eric rolde op zijn 20e per toeval in de vastgoedwereld toen hij zijn carrière begon bij de voorganger van Cushman & Wakefield. 27 jaar lang was hij actief in verschillende rollen, waaronder ook 8 jaar als CEO van Cushman & Wakefield Belgium. Nadat hij daarna een aantal jaar bij een ander vastgoedbedrijf aan de klantenzijde heeft gestaan, keerde hij in februari 2018 terug naar Cushman & Wakefield Belgium, gemotiveerd om het nieuwe kantoor met succes uit te bouwen.

TEAM SPIRIT

Eric combineert commerciële vaardigheden met een zeer menselijke focus. Hij werkt graag met mensen en geniet ervan om als team samen te scoren. Team spirit staat dan ook bovenaan zijn prioriteitenlijst. Als hoofd van het Antwerpse kantoor wil hij vooral de rol van coach op zich nemen om zo samen met het team een mooi groeiparcours uit te bouwen en hun plekje onder de zon te veroveren.

PARTNER VAN DE KLANT

“Een aantal gamechangers zoals coworking en e-commerce hebben de markt sterk beïnvloed en ook andere nieuwe ontwikkelingen zijn al op komst. Deze dynamiek zet ons aan om steeds verder te kijken. We willen dan ook het verschil maken door een partner van de klant te zijn. Door in de huid te kruipen van onze klant kunnen we hem echt begrijpen en problemen identificeren nog voor ze zich voordoen. De opvolging gaat echt van A tot Z.”

ANTWERPSE PAREL?

De Carolus Borromeuskerk is volgens Eric het mooiste gebouw in Antwerpen. Onder de zomerzon lijkt het er bijna op een Italiaanse Piazza. ‘Het Eilandje’ en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten maken zijn top drie compleet.

VARIA

 • Hobby’s: oldtimers en moto’s, zeilen, fietsen, reizen…
 • Favoriete artiest: Oleta Adams, een dame met een mooie diepe stem
 • Nummer 1 op zijn bucket list: met zijn vrouw een boot huren en vanuit Canada naar Alaska varen

CONTACT

M. +32 (0)475 25 79 02

YVES DE CLERCQ

Associate & Head of Industrial & Logistics Agency

YVES DE CLERCQ

Associate & Head of Industrial & Logistics Agency

Yves zette als 20-jarige zijn eerste stappen in de vastgoedsector. Na meer dan twee decennia ervaring, zet hij nu zijn schouders onder het kantoor van Cushman & Wakefield in Antwerpen. De kans om het nieuwe kantoor van Cushman & Wakefield – als een van de Big 3 – in commercieel vastgoed op de kaart te zetten, kon hij niet laten liggen. Hij hoopt samen met het Antwerpse team een mooi verhaal te kunnen schrijven.

ERVARING TROEF

Doorheen de jaren leerde Yves de vastgoedmarkt zeer goed kennen en kreeg hij de kans om de ‘juiste’ mensen te ontmoeten en waardevolle connecties te leggen. Met zijn uitgebreide marktkennis, fascinatie voor de havensector en uitstekend vermogen om klanten aan te voelen, wil hij een positieve bijdrage leveren aan de Antwerpse vastgoedmarkt.

MENSEN MAKEN (NOG STEEDS) HET VERSCHIL

“Het vak van makelaar is snel aan het veranderen en deze evolutie zal alleen maar versnellen. Ook in deze internettijden blijft het een echte people business waarin mensen nog steeds het verschil maken. Zeker in een sector die zo sterk afhangt van wetgeving, worden vertrouwen, professionaliteit en oog voor detail steeds belangrijker. Dat is ook wat de klanten van ons verwachten.”

ANTWERPSE PAREL?

Yves is gefascineerd door de Antwerpse haven en hoe die het samensmeltingspunt vormt voor een hele reeks industriële en logistieke processen.

VARIA

 • Hobby’s: fietsen, tennissen, skiën en formule 1-wedstrijden kijken
 • Favoriete reisbestemming: Azië, Zuid-Amerika… Zolang het maar ver weg is
 • Lievelingskleur: donkerblauw

CONTACT

M. +32 (0)499 927 325

SAM MERTENS

Senior Account Manager – Industrial Agency

SAM MERTENS

Senior Account Manager – Industrial Agency

Sam besefte al snel dat de vastgoedwereld echt zijn ding is. Tijdens zijn opleiding werd dat gevoel alleen maar sterker en werd het al gauw duidelijk dat hij in het commercieel vastgoed terecht wilde komen. Na 10 jaar ervaring te hebben opgedaan bij Mertens Vastgoed, was het tijd om het volgende hoofdstuk van zijn vastgoedverhaal te schrijven.

TEAMWORK MAAKT HET VERSCHIL

Teamwork en goede communicatie zijn volgens Sam cruciaal om een doel te bereiken. De samenwerking tussen verschillende afdelingen bij Cushman & Wakefield lijkt hem heel boeiend en zinvol om mooie transacties tot stand te laten komen

CONNECTIES LEGGEN & SOCIAL SKILLS

“De markt evolueert meer en meer naar een people business en je merkt dat persoonlijke factoren vaker doorslaggevend worden. Ik geloof dan ook sterk in constructieve relaties omdat die steeds belangrijker worden en echt het verschil kunnen maken.”

ANTWERPSE PAREL?

‘Het Eilandje’ is volgens Sam een zeer goede kruisbestuiving van enerzijds semihoogbouw met zowel kantoor- als residentiële gebouwen en anderzijds lokale cafés en winkeltjes waarin de eigenheid van Antwerpen goed bewaard is gebleven.

VARIA

 • Mooiste ervaring: de geboorte van zijn zoon
 • Favoriete bezigheden: reizen, eten, sport (diepzeeduiken, basketbal) en iets gaan drinken van tijd tot tijd
 • Motto: Just do it

CONTACT

M. +32 (0)498 45 28 07

DIMITRI VLOEBERGHS

Senior Account Manager – Office Agency

DIMITRI VLOEBERGHS

Senior Account Manager – Office Agency

Dimitri zette zo’n 10 jaar geleden zijn eerste stappen in de vastgoedwereld en is niet van plan de sector snel te verlaten. Na zijn vastgoedstudies aan de Artesis Hogeschool in Mechelen, leerde hij de kneepjes van het vak bij Jones Lang en Anker18. De opening van het nieuwe kantoor ziet hij als een kans om zijn expertise verder uit te breiden. Hij staat bovendien te springen om mee te schrijven aan een splinternieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Cushman & Wakefield Belgium in de Antwerpse vastgoedmarkt.

BIG ON TRUST

Dimitri is een geboren verkoper met een passie voor commercieel vastgoed. Klanten begeleiden in hun zoektocht naar het perfecte pand tovert dan ook spontaan een glimlach op zijn gezicht. Zowel in zijn privéleven als in zijn rol als verkoper draagt hij communicatie, openheid en eerlijkheid hoog in het vaandel. Hij is big on trust en streeft ernaar om een vertrouwenspersoon te zijn voor zijn collega’s en klanten.

DE PERFECTE LOCATIE AAN DE BESTE PRIJS

“De markt is volop aan het evolueren en nieuwe trends als coworking en new-way-of-work zie je overal. Maar wat vooral opvalt is dat bedrijven steeds sterker inzetten op bereikbaarheid. Een goede prijs voor een slechtgelegen pand is niet langer voldoende. Precies daarom zoeken we vandaag naar dé ultieme combinatie van locatie en prijs voor onze klanten.”

ANTWERPSE PAREL?

Dimitri valt voor de charme van ‘het Eilandje’, waar je een verzameling van kantoren, gezellige brasseries en rustige uitkijkpunten aan het water kan vinden.

VARIA

 • Favoriete reisbestemming: Amerika, van west naar oost en noord naar zuid
 • Lievelingsdier: roofvogels, steeds met de borst vooruit en de ogen gericht op een duidelijk doel
 • Hobby’s: golf en veldhockey

CONTACT

M. +32 (0) 476 77 03 76

NATHAN CLAESSENS

Junior account manager office agency

NATHAN CLAESSENS

Junior account manager office agency

Nathan studeert af in juni en staat alvast te popelen om het Antwerpse team te vervoegen. Voor hem is de opstart van het nieuwe kantoor dus ook meteen het startschot van zijn carrière. Ondertussen gebruikte hij zijn zomers om ervaring op te bouwen als jobstudent bij een residentieel vastgoedbedrijf. Deel uitmaken van het nieuwe kantoor is voor hem de ultieme kans om zijn verworven kennis en vaardigheden toe te passen en hij is erg gedreven om er iets moois van te maken.

EERLIJKHEID IS PRIORITEIT

Nathan is sociaal, heeft veel zin om bij te leren en kan vooral goed luisteren. Dat laatste zorgt er ook voor dat hij de wensen van de klant goed kan inschatten. Hij is gedreven om het onderste uit de kan te halen, maar is ervan overtuigd dat dit nooit ten koste mag gaan van eerlijkheid, zowel in teamverband als naar klanten toe.

TRADITIONELE KANTOORGEBOUWEN NOG LANG NIET UIT DE MODE

“De laatste jaren hebben zich op de commerciële markt een aantal verrassende wendingen voorgedaan. Ik geloof dat, naast de opkomst van nieuwe concepten als coworking spaces, ook traditionele kantoorgebouwen voor grotere bedrijven van groot belang zullen blijven. Ook in Antwerpen, een markt die in de nabije toekomst nog verder zal groeien.”

ANTWERPSE PAREL?

Nathan kijkt erg uit naar de afwerking van de Antwerp Tower. De centraalgelegen toren zal met kop en schouders boven de omliggende gebouwen uitsteken.

VARIA

 • Levensvoorbeeld: zijn vader, een sympathieke man die nooit opgeeft om zijn doel te bereiken
 • Leukste ervaring: rotsen van 15 meter beklimmen om er dan weer af te springen, recht in zee
 • Favoriet filmgenre: alles met actie en auto’s

CAROLINE EX

Office Manager

CAROLINE EX

Office Manager

Caroline startte haar carrière in de mediasector. Met de oprichting van haar eigen modebedrijf enkele jaren later, slaagde ze erin om van haar hobby haar beroep te maken. Na 10 jaar aan het roer gestaan te hebben van haar modebedrijf besloot ze de overstap te maken naar vastgoed. Ze ging eerst enkele jaren aan de slag als office manager bij een residentieel vastgoedkantoor, maar nu kiest ze met volle goesting voor Cushman & Wakefield Antwerpen.

ERVAREN LADY BOSS

Caroline heeft in haar vorige jobs heel wat sales- en vastgoedervaring opgebouwd. Deze verworven inzichten combineert ze moeiteloos met punctualiteit, organisatietalent, klantgerichtheid en vooral een big smile. Dat commercieel vastgoed een nieuwe uitdaging is voor Caroline, motiveert haar juist nog meer om er volop voor te gaan.

HET VERSCHIL MAKEN VOOR HET TEAM & DE KLANTEN

“Ik streef ernaar om altijd de beste te zijn in wat ik doe en ik herken deze eigenschap ook in de Cushman & Wakefield-cultuur.” Haar doel is dan ook duidelijk: “het Antwerpse kantoor vlot draaiende houden en mijn collega’s zo goed mogelijk ondersteunen zodat zij zich kunnen focussen op hun job. Dat alles zonder de klanten uit het oog te verliezen, natuurlijk.”

ANTWERPSE PAREL?

De omgeving van ‘het Eilandje’ weet Caroline te bekoren. Ze zag de buurt uitgroeien tot een charmante plek met tal van leuke winkeltjes en gezellige evenementen. Daarnaast ziet ze de Schelde als een van de mooiste troeven die Antwerpen te bieden heeft.

VARIA

 • Leukste ervaring: haar huwelijksfeest in Toscane
 • Favoriete film/acteur: The Greatest Showman, met Hugh Jackman als kers op de taart
 • Huisdieren: Felice de zilveren labrador en een stuk of 18 adoptievissen

CONTACT

M. +32 (0) 487 200 180

Cushman & Wakefield Antwerp | Jan van Gentstraat 7 | 2000 Antwerpen

Meer informatie :

SUBSCRIBE TO OUR BLOG